Arbeidsomstandigheden

 

Is uit de RI&E duidelijk geworden dat de arbeidsomstandigheden niet optimaal zijn? Of zijn er klachten van uw personeel?

Arbothema’s ondersteunt en adviseert over passende maatregelen binnen uw bedrijf. Wat zijn haalbare verbeteringen in de arbeidsomstandigheden waar u en uw medewerkers direct profijt van hebben? En met welke aspecten kunt u rekening houden bij het opnieuw inrichten van de werkomgeving?

 

 

Naast lichamelijk zwaar werk en overbelasting, staan veel werknemers (en werkgevers) ook bloot aan het risico van lichamelijke ONDERbelasting. Lang zitten op kantoor achter een computer, of lange dagen met laptop aan de keukentafel in verband met het thuiswerken? Er zijn meerdere mogelijkheden om computer werk gezond en afwisselend te maken.

Op verschillende aspecten zijn verbeteringen mogelijk. We onderscheiden daarbij technische, organisatorische en persoonsgebonden oplossingen.

Technische oplossingen zoals ergonomische aanpassingen, het inzetten van hulpmiddelen, automatisering.

Organisatorische oplossingen als verbetering van werkprocessen, taakroulatie het anders organiseren van pauzes.

Persoonsgerichte oplossingen zoals voorlichting, training en gedrag.

Arbothema’s denkt mee en adviseert over oplossingen en effectieve maatregelen, voert werkplekonderzoek uit, geeft trainingen en voorlichting op maat en neemt werknemers mee in workshops over veilig gedrag.

Kijk ook eens op: www.hoetopwerkjij.nl

       

Nieuwsgierig? Bel of mail voor een afspraak.